Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med chokladtopping och hackade nötter på en tallrik.
Print
Inga röster än

Kladdkaka deluxe

Denna är next level för alla som älskar kladdkaka! Brynt smör, daim, chokladganache, kanderade nötter… Hur gott låter inte det??
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkaka, fika, kladdkaka
Yield: 6 -8 bitar

Materials

Kladdkaka:

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 ägg
  • 130 g mörkt muscovadosocker 1,6 dl
  • 70 g strösocker 0,8 dl
  • 90 g vetemjöl 1,5 dl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 40 g daim

Ganache:

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • ½ krm salt

Kanderade nötter:

  • 150 g nötter
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk sirap
  • 2 krm salt

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Bryn smöret och smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
  • Vispa ihop ägg och socker. Rör ihop med chokladen och smöret.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd i hackad daim.
  • Häll smeten i en form på 16 cm i diameter med bakplåtspapper och smorda kanter.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 18-23 min. Låt svalna helt.

Ganache:

  • Smält chokladen och rör ner smör och salt. Låt svalna.

Kanderade nötter:

  • Koka ihop socker, sirap och salt i en kastrull till en finnig karamell.
  • Blanda ihop med nötterna och sprid ut över ett bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 5 minuter, rör om och sedan ytterligare 5 minuter. Låt svalna helt och hacka sedan grovt.
  • Bred ut ganache över kakan och toppa med nötterna