Go Back
+ servings
En plåt med bitar av kladdkaka täckta med kokostosca, placerade på en vit tallrik.
Print
5 av 1 röst

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca är ljuvligt gott!
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, choklad, chokladtårta, kladdkaka, långpanna, tosca
Yield: 15
Calories: 389kcal

Equipment

  • 1 form, 23x23 cm

Materials

Kladdkaka:

  • 150 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 2 ägg

Tosca:

  • 75 gr smör
  • 4 dl kokos
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Klä formen med bakplåtspapper.
  • Smält smöret.
  • Blanda ner torra ingredienser i smöret och rör ihop.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 8-10 minuter på 200 grader näst längst ner i ugnen.
  • Rör under tiden ihop kokostoscan.

Tosca:

  • Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 5-6 minuter, rör om hela tiden så det inte bränns vid.
  • Fördela smeten jämnt över kladdkakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter eller tills toscan fått fin gyllene färg.
  • Ta ut och låt kallna helt, gärna i kylskåpet över natten.
  • Skär upp i rutor och njut!

Nutrition

Kalorier: 389kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 26g | Mättat fett: 19g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 65mg | Natrium: 118mg | Kalium: 203mg | Fiber: 5g | Socker: 27g | Vitamin A: 554IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 26mg | Järn: 2mg