Go Back
+ servings
En kladdkaka med vit glasyr som har trådar av glasyr över ytan.
Print
Inga röster än

Kladdkaka med läskigt spindelnät

Läskigt god kladdkaka med dekoration som kommer göra succé på halloweenfesten!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Halloween, Kladdkaka, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: halloween, halloweenkaka, kladdkaka
Yield: 10 portioner

Materials

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 ⅕ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl marshmallows

Instruktioner

  • Smält smöret. Blanda ner sockret och rör om.
  • Tillsätt alla torra ingredienserna och rör om väl.
  • Knäck ner äggen och rör om ordentligt tills du har en smidig smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna.
  • Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Den får gärna vara lite "vobblig" i mitten när du tar ut den, låt kakan svalna.
  • Lägg dina marshmallows i en skål och kör in skålen i mikron några sekunder, det behövs inte mer! Med hjälp av fingrarna drar du sedan ut marshmallowsen över kakan så du får ett riktigt läskigt spindelnät.
  • Det kommer bli väldigt kladdigt med marshmallowsen, det kan vara bra att blöta händerna emellanåt.