Knäckiga och sega äppelpajs-cookies
Kombinationen mellan en seg cookie, och en knäckig äppelpaj! Denna är den ultimata kakan, passar perfekt till din nästa fikastund.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, cookies, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkakor
Yield: 18
- 150 gram smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- salt
- 4 äpple små eller 2 stora
- 2 tsk kanel
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Häll ner de torra ingredienserna och vispa ihop till en deg. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda först i 5 minuter först.
Skär äpplena i tunna skivor (halvmånar) och häll på kanel. Värm sedan bitarna i mikron tills de har blivit varma.
Ta ut kakorna toppa med lite äpplen i ett fint mönster.
Grädda i ytterligare 8-10 minuter tills det har blivit gyllenbruna, och klara i mitten). Ta ut och låt svalna.