Go Back
+ servings
Två äppelkakor med skivor av äpple och florsocker på en träyta.
Print
Inga röster än

Knäckiga och sega äppelpajs-cookies

Kombinationen mellan en seg cookie, och en knäckig äppelpaj! Denna är den ultimata kakan, passar perfekt till din nästa fikastund.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Äppel, Äppelrecept, cookies, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkakor
Yield: 18

Materials

  • 150 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • 4 äpple små eller 2 stora
  • 2 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  • Häll ner de torra ingredienserna och vispa ihop till en deg. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda först i 5 minuter först.
  • Skär äpplena i tunna skivor (halvmånar) och häll på kanel. Värm sedan bitarna i mikron tills de har blivit varma.
  • Ta ut kakorna toppa med lite äpplen i ett fint mönster.
  • Grädda i ytterligare 8-10 minuter tills det har blivit gyllenbruna, och klara i mitten). Ta ut och låt svalna.