Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Kokostoppar

Kokostoppar som är krispiga på utsidan och härligt segmjuka på insidan.
Förberedelser12 minuter
Active Time10 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Kakor, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med barn, baka med kokos, kokoskakor, småkakor
Yield: 14 st
Calories: 193kcal

Materials

  • 50 g smör
  • 200 g riven kokos
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 50 g choklad gärna mörk

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda samman med alla andra ingredienser. Rör om väl (inte vispa) och låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
  • Klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper, lättast gjort med två skedar. Efter detta kan du blöta din hand och forma till toppar.
  • Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter på 175 grader varmluft eller 200 grader, kokostopparna ska få en fin färg, men passa dem så de inte bränns. Låt kokostopparna svalna helt.
  • Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla sedan chokladen över topparna eller doppa dom om du hellre vill det. Låt stelna sedan är det bara att hugga in!

Nutrition

Kalorier: 193kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 29mg | Kalium: 89mg | Fiber: 3g | Socker: 17g | Vitamin A: 90IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg