Kokostoppar
Kokostoppar som är krispiga på utsidan och härligt segmjuka på insidan.
Förberedelser12 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid22 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Kakor, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med barn, baka med kokos, kokoskakor, småkakor
Yield: 14 st
Calories: 193kcal
- 50 g smör
- 200 g riven kokos
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 50 g choklad gärna mörk
Smält smöret och blanda samman med alla andra ingredienser. Rör om väl (inte vispa) och låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
Klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper, lättast gjort med två skedar. Efter detta kan du blöta din hand och forma till toppar.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter på 175 grader varmluft eller 200 grader, kokostopparna ska få en fin färg, men passa dem så de inte bränns. Låt kokostopparna svalna helt.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ringla sedan chokladen över topparna eller doppa dom om du hellre vill det. Låt stelna sedan är det bara att hugga in!
Kalorier: 193kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 1g | Fat: 13g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 29mg | Kalium: 89mg | Fiber: 3g | Socker: 17g | Vitamin A: 90IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 6mg | Järn: 1mg