Go Back
+ servings
Dessert i glas med lager av kräm, karamell och krossade Lotus Biscoff-kakor.
Print
Inga röster än

Lotus Biscoff-dessert i glas

En dröm för Lotus Biscoff-älskaren! Biscoff-kex, Biscoff-cookies OCH Biscoff spread! Kexsmul i botten, vaniljfyllning i mitten, spread med vit choklad och toppat med en kaka.
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kakor, Småkakor, Sötsaker
Kök: Amerikanskt
Keyword: dessert i glas, desserter, enkel dessert, höstdessert
Yield: 3 -6 glas beroende på glasets storlek

Materials

Botten:

  • 50 g smör
  • 0.5 förp Biscoffkex a 250 g

Fyllning:

  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljessens eller 3 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 100 g Biscoff spread
  • 200 g vit choklad
  • Biscoff sandwich mjölkchoklad

Instruktioner

  • Krossa kexen till ett smul, enklast i mixer eller med mortel.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet, ställ åt sidan.
  • Vispa ihop mascarpone, vispgrädde och vaniljessens.
  • Sikta ner florsocker och vispa ihop till en jämn fyllning, ställ åt sidan.
  • Smält chokladen i mikro, 30 sekunder i taget och rör om mellan gångerna.
  • Smält även spreaden i mikro, ca 5-10 sekunder.
  • Rör ihop chokladen och spreaden, ställ åt sidan.
  • Välj det du vill servera desserten i, jag har använt 8 cm breda glas som rymmer 2 dl.
  • Börja med ett lager kexsmul i botten.
  • Efter det fyllning som med fördel spritsas ut.
  • Ringla sen över toppingen.
  • Ställ i kylen ca 10 minuter så att toppingen stelnar lite.
  • Ta ut ur kylen och placera ett kex på toppen genom att trycka ned den lite i toppingen.