Go Back
+ servings
Mannagrynsfrallor med en gyllene yta och svarta vallmofrön på toppen.
Print
Inga röster än

Mannagrynsfrallor

Härligt goda och enkla frallor gjorda på mannagrynsgröt.
Förberedelser1 minute
Active Time15 minuter
Total tid1 timme 45 minuter
Måltid: Bakning, Bröd & kex, brunch, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, hembakat bröd, nybakat bröd
Yield: 12

Materials

  • 3 dl mjölk
  • 3 msk mannagryn
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk sirap av valfri sort eller honung
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 10 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Mät upp mjölken i en kastrull och låt koka upp. Blanda i mannagrynen, låt sedan koka under omrörning tills du har en gröt.
  • Dra bort kastrullen från plattan och rör ner salt, sirap och vatten. Låt även smöret smälta ner.
  • Låt grötsmeten svalna så att den är max 38 grader.
  • När gröten svalnat så smula ner jästen och rör ner mjölet. Knåda degen för hand eller i maskin i ungefär 10 minuter.
  • Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca. 45 minuter).
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela upp den i 12 bitar. För ett jämnt resultat på dina bullar kan du antingen väga bullarna eller dela din deg först på mitten- sen varje del på mitten ytterligare en gång. Av dessa bitar ska du få ut 3 bullar.
  • Placera ut dina bullar på en plåt med bakplåtspapper och låt sedan jäsa en stund till, ca 30 minuter.
  • Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 225 grader.

Anteckning

Tips! Släng in 0,5 dl vatten i ugnen innan du stänger luckan för en härligt krispig yta.