Go Back
+ servings
Minipavlova toppad med grädde och tre jordgubbar på en träyta.
Print
Inga röster än

Mini pavlovas

En god pavlova i portionsstorlek fyllda med färska bär och toppad med grädde. Finns inte mycket som är godare än pavlova. Är en favorit här hemma som jag gärna skulle mumsa på dag in och dag ut.
Förberedelser30 minuter
Active Time1 minute
Total tid2 timmar
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, fest, Fika, godsaker, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jordgubbar, kalas, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Bakelser, fika, fikadags, gofika, maränget, svensk fika
Yield: 4

Materials

  • 4 st äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk majsstärkelse

Instruktioner

  • Vispa äggvitor till ett mjukt skum.
  • Tillsätt hälften av sockret och vispa med elvisp på medelhastighet tills sockret löst upp sig helt.
  • Tillsätt resterande socker och vispa på medelhastighet. Öka sedan hastigheten successivt och vispa till en fast maräng. Det är viktigt att inte vispa för mycket då den kan bli smetig och sjunka ihop.
  • Tillsätt citronsaft och vispa in det i marängen tills den blir glansig och klibbig.
  • Tillsätt vaniljextrakt och vispa in den i marängen. Därefter häll du i majsstärkelse och vänder ner det med en slickepott.
  • Bred ut smeten i portionsstorlekar på en ugnsform klädd i bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen ca. 1-1 1/2 timme på 120 grader. Håll koll på marängen, den är färdig när marängen är hård och krispig på utsidan och mjuk och kladdig på insidans botten.
  • Lägg marängerna på ugnsgaller för att svalna. Under tiden vispa upp grädde och hackar frukt. Välj gärna frukter som är syrliga för att balansera sötman. Jag använde mig av jordgubbar och kiwi.
  • När marängen svalnat helt så skär du för försiktigt av tippen/locket av marängen och fyller den med dina bär. Toppa med vispgrädde och mer frukt.