Go Back
+ servings
En bit mjuk pepparkaka hålls i handen med en hel kaka i bakgrunden på en skärbräda.
Print
Inga röster än

Mjuk pepparkaka

En fluffig och saftig kaka med smak av pepparkaka. En klassiker som aldrig kan gå fel, spara ner och testa!
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Fika, Jul, Julrecept, mjuk kaka¨, pepparkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Jul, julbakning, julgott, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 8

Materials

  • 200 gram smör
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • salt
  • 2 dl fil eller gräddfil

Glasyr:

  • 1 msk honung
  • 1 tsk smör
  • 1 msk lime

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop ägg, strösocker fluffigt med elvisp.
  • Vispa ner mjöl, bikarbonat och kryddorna.
  • Tillsätt smöret, vispa lite och blanda slutligen i filen.
  • Hällsmeten i en smörad brödform.
  • Grädda i ugnen i 40 - 50 minuter. Testa med en provsticka, om den inte är kladdig så är den klar.
  • Ta ut kakan, låt svalna och stjälp sedan upp på en tallrik.

Glasyr:

  • Smält smöret i mikron i några sekunder. Häll ner honungen och mikra tills allt har smält.
  • Tillsätt limejuice och rör runt. (Den ska vara ganska vattning).
  • Ringla glasyren över kakan och njut!