Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mördegskaka med krusbär, rabarber och äpple
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Fika, Långpanna
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, fika, långpanna, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield:
10
Equipment
1 form
25x35 cm
Materials
Mördeg:
500
g
mjöl
200
g
smör
mjukt
1 ½
dl
socker
3
äggulor
2
msk
vatten
1
tsk
vaniljextrakt
Fyllning:
2 ½
dl
krusbär
2 ½
dl
rabarbersylt
2
äpple
syrliga
Maräng:
3
äggvitor
2 ½
dl
socker
Instruktioner
Mördeg:
Blanda alla ingredienser till en mördeg. Rör ihop allt med fingertopparna, överarbeta inte, då blir mördegen för kompakt.
Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.
Fyllning:
Rensa krusbär samt skala och skiva äpple.
Ta ut mördegen och dela den i två bitar där den ena är lite större än den andra.
Kavla ut den större delen till en rektangel och lägg på alla frukter samt sylt
Maräng:
Vispa äggvitor hårt. Tillsätt sockret mot slutet.
Bredd marängen över frukter och riv resten av degen över kakan.
Baka mördegskakan i ugnen på 160 garder i ca 45 minuter.