Go Back
+ servings
Mördegskaka med maräng och fruktfyllning, skuren i bitar och serverad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Mördegskaka med krusbär, rabarber och äpple

Total tid1 timme
Måltid: Fika, Långpanna
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, långpanna, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield: 10

Equipment

  • 1 form 25x35 cm

Materials

Mördeg:

  • 500 g mjöl
  • 200 g smör mjukt
  • 1 ½ dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt

Fyllning:

  • 2 ½ dl krusbär
  • 2 ½ dl rabarbersylt
  • 2 äpple syrliga

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 2 ½ dl socker

Instruktioner

Mördeg:

  • Blanda alla ingredienser till en mördeg. Rör ihop allt med fingertopparna, överarbeta inte, då blir mördegen för kompakt.
  • Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.

Fyllning:

  • Rensa krusbär samt skala och skiva äpple.
  • Ta ut mördegen och dela den i två bitar där den ena är lite större än den andra.
  • Kavla ut den större delen till en rektangel och lägg på alla frukter samt sylt

Maräng:

  • Vispa äggvitor hårt. Tillsätt sockret mot slutet.
  • Bredd marängen över frukter och riv resten av degen över kakan.
  • Baka mördegskakan i ugnen på 160 garder i ca 45 minuter.