Förvärm ugnen till 175°C och klä bakplåtar med bakplåtspapper.
Ta en stor skål, vispa samman smör, strösocker och farinsocker tills blandningen blir ljus och luftig. Jag använder en köksvåg för att mäta upp det rumstempererade smöret.
Tillsätt ägg och vaniljextrakt, och vispa tills väl blandat.
I en annan skål, vispa ihop mjöl, bikarbonat, kanel, muskot, ingefära och salt.
Blanda sakta ihop de torra ingredienserna med smörblandningen, och rör om tills allt precis blandats.
Vänd ner de rivna morötterna, hackade pekannötterna och vitchoklad i små bitar.
I en annan skål, vispa samman färskost, florsocker och vaniljextrakt tills blandningen är slät och krämig.
Ta ungefär 1 matsked av kakdegen och platta till den något. Lägg en liten klick av färskostblandningen i mitten och täck med ytterligare en matsked av kakdegen, försegla sedan kanterna.
Placera de fyllda kakorna på bakplåtarna, ungefär 5 cm mellan varje kaka.
Grädda i 12–15 minuter, eller tills kanterna är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på bakplåten i några minuter innan du överför dem till ett galler för att svalna helt.