Go Back
+ servings
Tre morotskaka cookies staplade på varandra med en bit av en cookie som visar cheesecake-fyllning.
Print
Inga röster än

Morotskaka Cheesecake Cookie

Upptäck smaken av perfektion med denna morots cheesecake cookie! Föreställ dig en saftig morotskaka och en krämig cheesecake i ett – det är precis vad du får med detta bakverk. Alltså en fest för dina smaklökar.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Snack, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Yield: 24 cookies

Materials

  • 240 gram osaltat smör rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl farinsocker packad
  • 2 stora ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tesked bikarbonat
  • 2,5 tesked mald kanel
  • 1,2 tesked mald muskot
  • 1,2 tesked mald ingefära
  • 1,2 tesked salt
  • 3,5 dl rivna morötter
  • 2,5 dl hackade pekannötter kan uteslutas
  • 2,5 dl vita chokladbitar
  • 225 g färskost mjuk
  • 2,5 dl florsocker
  • 2,5 tesked vaniljextrakt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C och klä bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Ta en stor skål, vispa samman smör, strösocker och farinsocker tills blandningen blir ljus och luftig. Jag använder en köksvåg för att mäta upp det rumstempererade smöret.
  • Tillsätt ägg och vaniljextrakt, och vispa tills väl blandat.
  • I en annan skål, vispa ihop mjöl, bikarbonat, kanel, muskot, ingefära och salt.
  • Blanda sakta ihop de torra ingredienserna med smörblandningen, och rör om tills allt precis blandats.
  • Vänd ner de rivna morötterna, hackade pekannötterna och vitchoklad i små bitar.
  • I en annan skål, vispa samman färskost, florsocker och vaniljextrakt tills blandningen är slät och krämig.
  • Ta ungefär 1 matsked av kakdegen och platta till den något. Lägg en liten klick av färskostblandningen i mitten och täck med ytterligare en matsked av kakdegen, försegla sedan kanterna.
  • Placera de fyllda kakorna på bakplåtarna, ungefär 5 cm mellan varje kaka.
  • Grädda i 12–15 minuter, eller tills kanterna är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på bakplåten i några minuter innan du överför dem till ett galler för att svalna helt.