Go Back
+ servings
Kringla dekorerad med grädde och lime på en tallrik med ljus bakgrund.
Print
Inga röster än

Morotssockerkaka

Morotskaka + Sockerkaka = sant! Många älskar det ena eller det andra så varför inte slå ihop dessa två godingar till en gemensam kaka! Saftig sockerkaka med morotskakesmak och krämig frosting. Vad mer kan man önska?
Förberedelser20 minuter
Active Time35 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Efterrätter, Fika, Lättlagat
Kök: Skandinaviskt
Keyword: crossover, gofika, två kakor i en
Yield: 1 sockerkaka

Materials

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl morötter rivna
  • 1 dl rapsolja eller solrosolja
  • smör att smöra formen med
  • ströbröd

Frosting:

  • 150 g rumstempererad färskost
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 lime zest
  • 0,5 lime saften
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smöra och bröa en sockerkaksform
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda vetemjöl, samtliga kryddor och bakpulver i en bunke.
  • Blanda oljan och de rivna morötterna.
  • Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Vänd sedan i morötterna och oljan.
  • Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen i 35 min.
  • Medan kakan är i ugnen kan du göra frostingen.

Frosting:

  • Vispa samtliga ingredienser till frostingen till en krämig smet.
  • När kakan kommit ut ur ugnen och svalnat helt kan du antingen sticka några hål i kakan ovanifrån och spritsa ner frostingen i kakan eller bre den ovanpå. Dekorera med riven limezest och florsocker.

Anteckning

Glöm inte att provsticka kakan innan du tar ut den ur ugnen så att den är helt färdig och tänk på att frostingen kommer smälta om du lägger på den på en varm kaka.