Grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 60-75 minuter beroende på form och ugn.
Låt kallna helt och dela sedan kakan i tre delar.
Apelsin- och citroncurd:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Tvätta frukterna, finriv skalet och pressa sedan ur 1,25 dl saft totalt. Ta mer saft av den frukt du vill ska dominera i smak.
Vispa samman ägg och socker i en kastrull, tillsätt citrussaft och skal. Värm försiktigt på låg värme och rör hela tiden tills det tjocknar, det får inte koka.
Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smöret och rör tills det smält.
Krama ur gelatinet och rör ner det i curden.
Låt curden kallna helt och förvara kallt.
Frosting:
Vispa smöret vitt i ca 5 minuter.
Vispa i florsocker och vaniljsocker.
Vispa slutligen ner färskosten.
Bred frostingen på varje botten tillsammans med ett lager curd.
Täck tårtan med frostingen och låt gärna tårtan stå till sig över natten.
Salt kolasås:
Värm glykosen på medelvärme i en kastrull. När den börjar bubbla så tillsätt lite socker i taget under försiktig omrörning tills du har en gyllenbrun karamell.
Sänk värmen på plattan och tillsätt sedan grädden i omgångar. Rör om hela tiden men var försiktig, det blir väldigt varmt!
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt saltet (mortla det gärna lite innan) och rör och tillsätt till sist smöret.
Rör runt tills smöret smält, häll upp i en bunke och täck med plastfolie direkt på såsen, eller häll den direkt i en värmetålig spritspåse.
Förslut väl och låt svalna i rumstemperatur. Dekorera sedan tårtan.