Norrlands inspirerade krustader
Ett perfekt litet snack till höstens alla myskvällar! Detta blev så gott, hoppas ni testar!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: plockmat, tilltugg
Yield: 24 stycken
- 1 gul lök finhackad
- 2-3 dl kantareller stekta
- 1 förp bacon
- 1 msk smör att steka i
- salt
- svartpeppar
- 1 msk honung
- 24 krustader
- 50-100 g Västerbottensost riven
- ca 100 g hjortronsylt
- ca 100 g créme fraiche
- färsk timjan eller valfri ört
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken.
Stek kantareller, små bitar av bacon och gul lök i en klick smör.
Tillsätt lite salt, svartpeppar och honung. Stek tills blandningen får en ordentlig stekyta.
Placera krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
Fyll krustaderna med kantarell- och baconblandningen. Toppa med Västerbottensost och skjutsa in plåten i ugnen.
"Grädda” krustaderna i ugnen i ca. 4-5 minuter.
Låt svalna något innan du toppar med hjortronsylt blandat med créme fraiche.
Avsluta med lite färsk timjan som topping.