Go Back
+ servings
Krustader fyllda med bacon, ostsås och örter på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Norrlands inspirerade krustader

Ett perfekt litet snack till höstens alla myskvällar! Detta blev så gott, hoppas ni testar!
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: plockmat, tilltugg
Yield: 24 stycken

Materials

  • 1 gul lök finhackad
  • 2-3 dl kantareller stekta
  • 1 förp bacon
  • 1 msk smör att steka i
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 24 krustader
  • 50-100 g Västerbottensost riven
  • ca 100 g hjortronsylt
  • ca 100 g créme fraiche
  • färsk timjan eller valfri ört

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka löken.
  • Stek kantareller, små bitar av bacon och gul lök i en klick smör.
  • Tillsätt lite salt, svartpeppar och honung. Stek tills blandningen får en ordentlig stekyta.
  • Placera krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Fyll krustaderna med kantarell- och baconblandningen. Toppa med Västerbottensost och skjutsa in plåten i ugnen.
  • "Grädda” krustaderna i ugnen i ca. 4-5 minuter.
  • Låt svalna något innan du toppar med hjortronsylt blandat med créme fraiche.
  • Avsluta med lite färsk timjan som topping.