Go Back
+ servings
Pannacotta i ett glas med lager av vanilj och choklad, toppad med grädde och hallon.
Print
Inga röster än

Nyårspannacotta

Chokladpannacotta med vitchoklad och mjölkchoklad, så gott och årets nyårsdessert hos oss.Denna pannacotta blev så god och krämig. Enkel att göra och perfekt när man kan förbereda i förväg.Receptet räcker till 4 stora portioner eller 6-8 st mindre portioner.
Total tid1 timme
Måltid: Choklad, Dessert, Pannacotta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, desserter, fest, nyår
Yield: 6

Materials

Vit chokladpannacotta:

  • 3 dl grädde
  • 150 gr vitchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 st gelatinblad

Mjölkchokladpannacotta:

  • 3 dl grädde
  • 150 gr mjölkchoklad
  • 2 msk socker
  • 1,5 st gelatinblad

Instruktioner

Vit chokladpannacotta:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Hacka chokladen grovt.
  • Koka upp grädde och vaniljsocker.
  • Ta sedan av värmen och rör ner chokladen tills den smält helt.
  • Krama ur gelatinet och rör ner det.
  • Häll upp pannacottan i dessertglas och låt sedan stelna några timmar i kyl.

Mjölkchokladpannacotta:

  • Gör på samma sätt som ovan

Servering:

  • Toppa med lite vispad grädde och färsk frukt.