Nyårspannacotta
Chokladpannacotta med vitchoklad och mjölkchoklad, så gott och årets nyårsdessert hos oss.Denna pannacotta blev så god och krämig. Enkel att göra och perfekt när man kan förbereda i förväg.Receptet räcker till 4 stora portioner eller 6-8 st mindre portioner.
Måltid: Choklad, Dessert, Pannacotta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, desserter, fest, nyår
Yield: 6
Vit chokladpannacotta:
- 3 dl grädde
- 150 gr vitchoklad
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 st gelatinblad
Mjölkchokladpannacotta:
- 3 dl grädde
- 150 gr mjölkchoklad
- 2 msk socker
- 1,5 st gelatinblad
Vit chokladpannacotta:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde och vaniljsocker.
Ta sedan av värmen och rör ner chokladen tills den smält helt.
Krama ur gelatinet och rör ner det.
Häll upp pannacottan i dessertglas och låt sedan stelna några timmar i kyl.