Go Back
+ servings
En pizza med sesamfrön, grön lök och koriander på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Okonomiyaki - Japansk omelett/pannkaka

Okonomiyaki är den perfekta söndagsbrunchen. Det kan liknas vid en lite tjockare pannkaka som görs på en smet av mjöl, vatten, sesamolja och ägg. Det är vanligt med vitkål i men man kan ha vad man vill i egentligen. Lite som en omelett. Man har med fördel en umamistinn sås på och spritsar sen över majonnäs.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Frukost, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch
Yield: 4 portioner

Materials

  • 250 g vitkål
  • 125 g salladslök
  • 300 g bacon eller stekfläsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Sås:

  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger

Tillbehör

  • Majonnäs- eller srirachamajonnäs
  • Sesamfrön
  • Korianderblad

Instruktioner

  • Ansa och strimla kålen tunt, gärna med mandolin.
  • Ansa och finstrimla även salladslöken, spara det gröna till garnering.
  • Skär fläsket i bitar och stek i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp fläsket och lägg åt sidan.
  • Vispa ihop mjöl, ägg, vatten, sesamolja och salt. Rör i kålen och salladslöken. Häll smeten i pannan, jämna till ytan. Låt steka på medelvärme i ca 15 minuter.
  • Vänd på pannkakan, t.ex. med hjälp av en tallrik och låt steka vidare på andra sidan i ca 10 minuter.

Sås:

  • Rör ihop ingredienserna till såsen och bred lite på okonomiyakin.
  • Lägg upp okonomiyakin på en tallrik, ringla över majonnäs och strö över fläsk, salladslök, sesamfrön och koriander. Servera med resterande sås.