Go Back
+ servings
En skål med nudlar blandade med grönsaker som morötter, paprika och ärtor.
Print
Inga röster än

Pad Thai med marinerad fläskfilé

Active Time28 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Keyword: asiatisk mat, asien, Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, nudlar, vardagsmat
Yield: 1

Materials

  • 1 msk olivolja
  • 500 g fläskfilé i munsbitar
  • 2 msk honung
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 4 port risnudlar
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 rödlök
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 vitlöksklyftor pressade
  • 4 dl grönsaker frysta eller färska
  • 2 ägg vispade
  • 2 dl woksås till Pad Thai
  • 1 dl jordnötter grovt hackade
  • 1 dl koriander
  • 2 lime
  • sesamfrön valfritt
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att blanda soja, honung och ingefära till en marinad. Marinera fläskfilén, minst 1 timme.
  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Det viktiga är skölja dem ordentligt i kallt vatten när de är klara. Detta undviker att de klibbar ihop sig eller går över tiden.
  • Hetta upp en wokpanna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chili i sesamolja och rapsolja.
  • Tillsätt dina frysta eller färska grönsaker, woka eller stek i 1-2 minuter på hög värme.
  • Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
  • Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
  • Blanda i grovt hackade jordnötter, lime och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  • Håll woken varm. Stek fläskfilén gyllene i olivoljan och blanda eller servera den bredvid din pad-thai.
  • Garnera med koriandern, limeklyfta och sesamfrön i olika färger.