Go Back
Pannacotta med ett lager av passionsfrukt och dekoration av små blad i en glasbehållare.
Print
Inga röster än

Pannacotta med passionstäcke och tonkaböna

Härligt len pannacotta med passionstäcke och smak av tonkaböna. Tonkaböna smakar som en blandning av mandel och vanilj och ger pannacottan ett extra lyft. Hittas på bakningshyllan i större mataffärer eller på nätet.
Förberedelser20 minuter
Active Time8 timmar
Total tid8 timmar 15 minuter
Måltid: Bakning, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Glutenfritt, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, desserter, efterrätt, efterrätt i glas, frisk dessert

Materials

Pannacotta:

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tonkabönor

Passionstäcke:

  • 0,75 dl passionsfruktsjuice
  • 1,5 gelatinblad
  • 2,5 msk florsocker

Dekoration:

  • Oxalis hittas bland örter i större mataffärer

Instruktioner

Pannacotta:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
  • Lägg grädde, socker och tonkabönor i en kastrull.
  • Sjud, inte koka, på låg värme i ungefär 3 min medan du rör om (om det kokar kan det förstöra gelatinets egenskaper och då stelnar inte pannacottan).
  • Ta av kastrullen från plattan och ta bort tonkabönorna.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
  • Lägg i kastrullen och rör om så att du ser att gelatinet smält.
  • Portionera ut i skålar, glas eller vad du känner för.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 4 h, gärna längre.

Passionstäcke:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
  • Värm juicen i en kastrull, vispa i florsocker.
  • Krama ur gelatinbladen, lägg i kastrullen, rör tills det smält.
  • Häll över till en annan behållare och låt svalna 30 min.
  • Häll blandningen över pannacottan och låt stelna i kyl ytterligare 4 timmar.

Dekoration:

  • Dekorera med blad av oxalis.
  • Tips! Undersidan av bladen är ännu finare än ovansidan!