Go Back
En rund päronkaka med kokos och karamellsås, delvis skuren och serverad på en plåt.
Print
Inga röster än

Päronkladdkaka med vitchoklad och kokos

Tänk dig en kladdig kladdkaka som kombineras med saftiga päron. Som sedan blandas ihop med vitchoklad och kokos! Wow!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätt, Fika, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkakkor, fika, fikadags, gofika, kladdkaka

Materials

  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 päron
  • 100 g vitchoklad hackad
  • Lite kokos

Instruktioner

  • Ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösocker, vaniljsocker, farinsocker och salt.
  • Rör ner vetemjölet och blanda till en deg. Knäck ner äggen och rör om till en slät smet.
  • Blanda slutligen ner hackad choklad och häll smeten i en smörad och bröad form (med kokos).
  • Skär päronen i skivor och lägg på kladdkakan. Toppa med lite kokos. Grädda i 15 - 20 minuter.
  • Ta ut låt svalna!! NJUT