Go Back
+ servings
Tallrik med spaghetti täckt av riven ost och tomatsås.
Print
Inga röster än

Pasta all´amatriciana

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Pasta, vardag
Kök: Italian
Keyword: enkel pasta, familjemat, Goda pastarecept, lättlagad pasta, lyxig pastarätt
Yield: 4

Materials

  • 4 port pasta valfri sort
  • 200 g pancetta tärnad, eller guancile
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 2 förp passerade tomater à 400 g
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 dl pastavatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spara fettet i pannan.
  • Tillsätt vinet i pannan och låt det koka upp.
  • Rör ner tomater och chiliflakes och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll av vattnet och spara 2 dl av pastavattnet (till 4 port).
  • Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter.
  • Vänd ner pancettan och lägg upp på tallrikar.
  • Toppa med parmesan och peppar.