Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Pasta all´amatriciana
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Pasta, vardag
Kök:
Italian
Keyword:
enkel pasta, familjemat, Goda pastarecept, lättlagad pasta, lyxig pastarätt
Yield:
4
Materials
4
port
pasta
valfri sort
200
g
pancetta
tärnad, eller guancile
1
msk
balsamicovinäger
2
förp
passerade tomater
à 400 g
1
krm
chiliflakes
2
dl
pastavatten
3
msk
olivolja
1 ½
dl
riven parmesanost
salt
svartpeppar
Instruktioner
Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spara fettet i pannan.
Tillsätt vinet i pannan och låt det koka upp.
Rör ner tomater och chiliflakes och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet och spara 2 dl av pastavattnet (till 4 port).
Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter.
Vänd ner pancettan och lägg upp på tallrikar.
Toppa med parmesan och peppar.