Go Back
Prinsesstårta i glas med grädde, sylt och dekoration av rosa och gröna detaljer.
Print
5 av 1 röst

Prinsesstårta i glas

Sugen på prinsesstårta men osugen på att montera ihop en hel tårta? Servera den i glas och charma sällskapet med en prinsessdessert! Vill du köra livets tårthack köper du allt färdigt.
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, efterrätt i glas, fika

Materials

Motsvarande en tårta:

  • 1 tårtbotten sockerkaka eller 12 muffins
  • 4 dl hallonsylt
  • 4 dl vaniljkräm
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 gr marsipan eller ett färdigt marsipanlock
  • 200 gr marsipan eller färdigköpta till rosor

Instruktioner

  • Börja med att lägga marsipanen till ”locket” i kylen för att den ska bli lättare att senare riva.
  • Välj vad du vill servera desserten i.
  • För att få maximal prinsesskänsla: välj ett genomskinligt glas med platt botten, då kommer de olika lagrena synas bäst.
  • Börja med att smula tårtbotten och lägg ett lager i glaset.
  • Platta till lite med baksidan av en sked.
  • Skapa sen ett lager med sylt.
  • Gör sen ett till lager med tårtbotten, platta även till här med baksidan av en sked.
  • Skapa ett lager med vaniljkräm.
  • Nästa lager är grädden som du vispar och sen brer ut.
  • Ta ut marsipanen ur kylen och riv den grovt.
  • Om du använder ett färdigt marsipanlock: knöla ihop marsipanen till en boll och riv den.
  • Då kommer du får längre bitar av marsipanen än om du river ett tunt lock.
  • Strössla riven marsipan över prinsessdesserterna.
  • Placera en marsipanros i mitten av minitårtan!