Go Back
+ servings
En hög av röda sammetsskorpor med krackelerad yta och pudrat socker på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Red velvet crinkled cookies

Lättbakade kakor som fått sin fina djupa färg med röd progel/karamellfärg
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid42 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, cookies, Fika, godsaker, Kakor, kalas, Lättlagat, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield: 35 stycken
Calories: 147kcal

Materials

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk hallonsylt
  • 6,5 dl vetemjöl 390 g
  • 2 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • röd karamellfärg progel

Att rulla i:

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Blanda samman det rumsvarma smöret med strösocker, använd en elvisp.
  • Vispa ner båda äggen och blanda till en slät smet.
  • Tillsätt mjöl, bakpulver, hallonsylt, salt och progel/karamellfärg. Blanda till en fast deg.
  • Dels degen i bitar, ca 20 gram/styck. Forma till bollar.
  • Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker.
  • Placera bollarna på plåtarna, ca 12 stycken per plåt.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten. Går bra att frysas.

Nutrition

Kalorier: 147kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 2g | Fat: 3g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 36mg | Kalium: 25mg | Fiber: 1g | Socker: 13g | Vitamin A: 103IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 9mg | Järn: 1mg