Go Back
+ servings
Svart stekpanna med köttsås, kantareller och grädde på en träyta.
Print
Inga röster än

Renskavsgryta med kantareller

Kantareller plus renskav är ju en klassiskt magisk kombo. En rätt som helt enkelt alltid går hem.
Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Keyword: huvudrätt, renskav, viltkött
Yield: 2

Materials

  • 1 paket renskav eller kronhjortskav
  • 1 gul lök hackad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • kantareller efter fångst
  • några lingon
  • persilja

Instruktioner

  • Stek kantareller i torr panna och tillsätt efter ett tag smör, salt och peppar.
  • Låt renskavet tina lite halvt.
  • Stek det i en panna med smör på hög värme, dela så gott det går med en slev till mindre bitar.
  • Häll i löken.
  • Stek tills det fått lite färg.
  • Häll på grädde, soja och kalvfond.
  • Låt puttra en stund.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med kantareller, lingon och persilja.
  • Servera med potatismos.