Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Renskavsgryta med kantareller
Kantareller plus renskav är ju en klassiskt magisk kombo. En rätt som helt enkelt alltid går hem.
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Keyword:
huvudrätt, renskav, viltkött
Yield:
2
Materials
1
paket
renskav eller kronhjortskav
1
gul lök
hackad
2,5
dl
vispgrädde
2
msk
soja
1
msk
kalvfond
kantareller
efter fångst
några lingon
persilja
Instruktioner
Stek kantareller i torr panna och tillsätt efter ett tag smör, salt och peppar.
Låt renskavet tina lite halvt.
Stek det i en panna med smör på hög värme, dela så gott det går med en slev till mindre bitar.
Häll i löken.
Stek tills det fått lite färg.
Häll på grädde, soja och kalvfond.
Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med kantareller, lingon och persilja.
Servera med potatismos.