Go Back
Tre staplade russinkakor på en vit tallrik med en kopp kaffe i bakgrunden.
Print
5 av 1 röst

Russinkakor

Klassiska russinkakor, så enkla att baka och alltid lika goda. Jag föredrar dem tunna och spröda. De här går åt på kafferepet!
Total tid30 minuter
Måltid: Kakor, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: små kakor, småkakor

Materials

  • 200 gr smör rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 200 gr mjöl
  • 2 dl russin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Vispa det rumsvarma smöret med sockret krämigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i smeten.Rulla små bollar av smeten.
  • Lägg ut bollarna glest på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Platta till bollarna lite.
  • Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.
  • Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter, de ska få lite färg i kanten.
  • Låt kakorna svalna på plåten en stund och flytta dem sedan till ett galler.