Russinkakor
Klassiska russinkakor, så enkla att baka och alltid lika goda. Jag föredrar dem tunna och spröda. De här går åt på kafferepet!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Kakor, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: små kakor, småkakor
- 200 gr smör rumsvarmt
- 1,5 dl socker
- 200 gr mjöl
- 2 dl russin
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa det rumsvarma smöret med sockret krämigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i smeten.Rulla små bollar av smeten.
Lägg ut bollarna glest på en bakplåtspappersklädd plåt.
Platta till bollarna lite.
Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.
Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter, de ska få lite färg i kanten.
Låt kakorna svalna på plåten en stund och flytta dem sedan till ett galler.