Go Back
+ servings
En bit saffranskladdkaka med lingongrädde på en glasfat.
Print
Inga röster än

Saffrans kladdkaka med lingon grädde

En kladdig kaka toppat med riven mandelmassa och lingon grädde. Denna är en riktig smakupplevelse som smakar ljuvligt nu till julen.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med saffran, efterrätt med saffran, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, saffranskaka
Yield: 8

Materials

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • salt
  • 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 g saffran

Topping:

  • 3 dl grädde
  • 2 msk lingonsylt
  • mandelmassa riven

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör ihop ägg, strösocker, salt och vaniljsocker med en handvisp.
  • Häll ner smält smör och blanda lite till.
  • Rör sedan ner vetemjöl och saffran till en slät smet.
  • Häll smeten i en smörad form, grädda i ca 11 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Topping:

  • Vispa grädden med lingonsylt och spritsa uppe på kakan.
  • Riv över mandelmassa och förvara kladdkakan i kylen fram till servering.