Go Back
+ servings
En bit silviakaka med saffran och kokosflingor på en glasskiva.
Print
Inga röster än

Saffrans-silviakaka

Denna kaka är luftig, har en len glasyr som gör kakan saftig. Allt kombineras ihop med den ljuvliga saffrans smaken. Som gör denna kaka perfekt att bjuda på nu i vinter!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med saffran, baka till jul, efterrätt med saffran, Jul, julbakning, julgott, julkaka, julrecept, saffranskaka
Yield: 14

Materials

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 gram saffran ett paket
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Glasyr:

  • 150 gram smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • kokos

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg, strösocker och salt pösigt (tills det blir vitt och fluffigt) med elvisp.
  • Vänd ner mjölk och saffran. Häll till sist ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Grädda i 20-25 minuter långt ner i ugnen (så att den inte bränns). Den ska vara gyllenbrun samt fast i mitten och inte kladdig. Låt svalna.

Garnering:

  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och rör tills socker kristallerna har smält! Ta bort från värmen och tillsätt äggulorna och vaniljsocker.

Topping:

  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokos. Förvara i kylen.