Go Back
+ servings
Saffransblondie med rosa lingonfärskost och dekoration på toppen.
Print
Inga röster än

Saffransblondie med lingonfärskost

Detta blondie-recept är maaagiskt, ni måste verkligen testa! Här har vi det i en julig variant med smak av saffran och en fräsch lingonfärskost. En hyfsat enkel dessert som passar perfekt till julfikat!
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, Kladdkaka, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott
Yield: 6 -8 stycken

Materials

Blondie:

  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 100 g vit choklad
  • 2 små ägg
  • 110 g strösocker 1,25 dl
  • 75 g vetemjöl 1,25 dl
  • 1 krm vaniljpulver 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Lingonfärskost:

  • 50 g frysta lingon
  • 100 g färskost
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner

Blondie:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält och bryn smör. Tillsätt saffran och hackad vit choklad. Rör ut så att chokladen smälter helt.
  • Vänd ner ägg. Tillsätt resterande ingredienser.
  • Bred ut i en form (jag använde en brödform på ca 28x10 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna och sätt in i kylen någon timma/över natten.

Lingonfärskost:

  • Värm lingonen och passera genom en finmaskig sil till en lingonvätska.
  • Vispa upp lingonvätskan med färskost och florsocker. Tillsätt sedan vispgrädde och vispa till en fluffig spritsbar frosting.
  • Skär blondies i bitar, fyll en spritspåse och spritsa ut. Dekorera med exempelvis oxalis och lingon.