Go Back
+ servings
Saffranskladdkaka med ganache och en bit av kakan skuren ut.
Print
Inga röster än

Saffranskladdkaka med sweizernötganache

En riktigt kladdig och julig kladdis! Saffran och sweizernöt som är en helt otrolig combo! Verkligen något för dig som älskar kladdigt och sött😍💛
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med saffran, baka till jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott, kladdig brownie, kladdkaka
Yield: 8 portioner

Materials

  • 100 g smör
  • 1 förp saffran
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Ganache:

  • 0,75 dl grädde
  • 200 g marabou sweizernöt

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran.
  • Blanda ner sockret, vetemjöl, vaniljsocker och salt.
  • Knäck till sist ner äggen och rör om ordentligt, rör tills du har en smidig smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna, häll i smeten.
  • Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna.

Ganache:

  • Hacka chokladen grovt och häll i en kastrull tillsammans med grädden. Låt smälta på medelvärme. Häll sedan över kladdkakan och låt stelna helt innan servering.