Go Back
+ servings
En tallrik med semmel nachos och två skålar med olika dippar, en krämig och en med kryddor.
Print
Inga röster än

Semmelnachos

Förra årets hetaste semmelvariant var väl absolut nachosemlan som Roy Fares och Mattias Ljungberg skapade. Men när inte Mr Cake finns där jag bor så fick jag hitta på en egen nachosemla, semmelnachos 😊. Jag gjorde det väldigt enkelt och gjorde på tunnbröd och det blev så gott! Dessa gör man väldigt snabbt så är man sugen på semla och vill ha det bums så testa dessa, det blir en trevlig fikastund att dela på en sån här bricka med någon.
Total tid30 minuter
Måltid: Semmelbakverk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: ¨semla, fettisdagen, fika, semlor, vårkalas
Yield: 6

Materials

  • Njalla tunnbröd
  • smör
  • socker
  • kardemumma
  • mandelmassa
  • bittermandelarom
  • grädde

Instruktioner

  • Bred smör på tunnbrödet.
  • Klipp brödet i nachobitar.
  • Strö över socker och kardemumma.
  • Grädda i 175 grader i ca 7-8 minuter.
  • De ska få lite färg men inte för mycket och bli för knapriga.
  • Riv mandelmassan och mixa den med nån droppe bittermandelarom och lite vätska.
  • Vispa grädden.
  • Servera med de nygräddade semmelnachosarna.