Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, soltorkad tomat, spenat och körsbärstomater, toppad med riven ost.
Print
Inga röster än

Smörbönspasta med soltorkad tomat och spenat

En krämig pasta med smörbönor, soltorkad tomat och spenat 🤤🫶🏻
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Pasta, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel pasta, Enkla pastarecept, Goda pastarecept, lättlagad pasta, lyxig pastarätt
Yield: 6 portioner

Materials

  • pasta valfri sort
  • 1 burk smörbönor
  • soltorkade tomater hackade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • cs. 150 g färsk spenat
  • 3 dl grädde
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk herbes de provence
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk fänkål malen
  • 1 dl pastavatten
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka pastan i rikligt saltat vatten.
  • Hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré.
  • Tvätta spenaten och tillsätt även den i stekpannan.
  • Tillsätt kryddorna, smörbönorna, buljong, hackad soltorkad tomat och grädde. Låt koka upp. Ta fram en mixer och häll i såsen, mixa slät.
  • Spara 1 dl pastavatten och blanda den mixade såsen med pastan. Tillsätt till sist parmesan. Smaka av och tillsätt salt och peppar enlig tycke.

Anteckning

Tillsätt kokosmjölk istället för grädde och lämna bort osten ifall ni vill göra den vegansk.