Go Back
+ servings
Plåt med nybakade chokladkakor och marshmallows på ett bakplåtspapper.
Print
Inga röster än

Smores cookies

Tänk er det goda fikat som görs vid elden med grillade marshmallows, choklad och digestivekex. Kombinera det sen med en riktig härlig cookie och få magi!!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Kakor
Kök: Amerikanskt
Keyword: cookies, fika, små kakor, småkakor
Yield: 15 stycken

Materials

  • 100 g smör
  • 90 g farinsocker
  • 60 g strösocker 0,6 dl
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • ½ tsk vaniljpasta 1 tsk vaniljsocker
  • 210 g vetemjöl 3,5 dl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 15 st digestivekex
  • 15 mindre marshmallows eller dela större i flera bitar
  • flingsalt

Instruktioner

  • Smält och bryn smöret i en kastrull på medelhög-hög värme under handvispning till en mörkare färg och mer nötig doft.
  • Blanda in allt socker.
  • Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljpasta.
  • Blanda till sist ner mjöl, bikarbonat och salt. Vänd sedan ner hackad choklad.
  • Ställ in degen 30-60 minuter i kylen. Sätt ugnen på 180 grader.
  • Placera ut digestive på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan en bit marshmallow på varje kex. Ta en boll kakdeg och tryck ut till en platta mellan händerna för att sedan klä över marshmallowen.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter.