Snickerscheesecake
Spröd botten av digestivekex med krämig fyllning och toppad med en chokladfrosting.
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cheesecake, chokladtårta, snickers
Yield: 8
Calories: 4388kcal
Botten:
- 150 gr digestivekex
- 75 gr smör
- 30 gr socker
- 1,5 msk kakao
- 1 nypa salt
Fyllning:
- 400 gr färskost rumsvarm
- 1,5 dl socker
- 1,5 msk vetemjöl
- 40 gr grädde rumsvarm
- 2 st ägg rumsvarma
- 1 st äggula rumsvarm
- 1 nypa vaniljpasta
- 100 gr Snickers
- 1 dl salta jordnötter
Frosting:
- 250 gr färskost
- 2 msk kakao
- 1, 75 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 gr grädde
Botten:
Mixa digestivekexen i en matberedare.
Smält smöret.
Blanda sedan ihop alla ingredienser och tryck ut dem i formen, även upp på sidorna några cm.
Förgrädda botten på 180 grader varmluft i ca 7 minuter. Om kanterna åker ner efter gräddning så tryck försiktigt till det igen.
Låt svalna.
Fyllning:
Ställ ugnen på 200 grader varmluft.
Vispa färskost, socker, vanilj och mjöl fluffigt i en bunke.
Vispa ner grädden.
Vänd ner äggulan och sedan 1 ägg i taget med en slickepott.
Skär Snickers i bitar och sprid ut dem och de salta nötterna över botten.
Häll över fyllningen och jämna till med en slickepott.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Sänk värmen till 105 grader och grädda ca 35 minuter till, öppna inte ugnsluckan.
Stäng av ugnen och låt din cheesecake stå i eftervärmen i ytterligare 20-25 minuter.
Ta ut och låt kallna helt. Låt stå i kylen, gärna över natten.
Frosting:
Blanda alla ingredienser i en bunke förutom grädden. Vispa tills blandningen känns fluffig.
Vispa ner grädden till en slät frosting.
Spritsa eller bred ut frostingen över dina cheesecake. Dekorera med salta nötter och eventuellt kolasås.
Kalorier: 4388kcal | Carbohydrates: 1000g | Protein: 11g | Fat: 51g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 15g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 119mg | Natrium: 516mg | Kalium: 312mg | Fiber: 2g | Socker: 966g | Vitamin A: 1514IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 138mg | Järn: 2mg