Go Back
+ servings
Mjuka chokladkakor med en After Eight-chokladbit på toppen, placerade på en plåt.
Print
Inga röster än

Soft chocolate cookies med After Eight

Ljuvligt goda, mjuka choklad cookies som toppas med en bit After Eight direkt efter gräddning.
Total tid20 minuter
Måltid: Choklad, cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, fika, fikadags, gofika, småkaka, småkakor
Yield: 8

Materials

  • 110 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 8 bitar After Eight

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Rör ner farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
  • Rör ner ägget.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet.
  • Skopa upp åtta stycken degbollar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 10 minuter, de ska vara väldigt mjuka när du tar ut dem ur ugnen.
  • Lägg direkt på en bit After Eight på varje cookie.
  • Runda till varje cookie med ett kakmått om så önskas.
  • Låt svalna en stund så att de stadgar sig innan de äts.