Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Stekt lax med grön curry
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, lax, vardag
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fisk, fiskgratäng, fiskgryta, fiskrecept, lättlagad vardagsmat, lax, vardagsmat
Yield:
4
Materials
4
port
basmatiris
4
st
laxfilé
2
msk
rapsolja
1
msk
sesamolja
1
msk
ingefära
hackad
1
st
gul lök
finhackad
3
st
vitlöksklyftor
pressade
1
tsk
chili flakes
1
dl
frysta haricot verts
6
st
färska champinjoner
i klyftor
1
dl
fryst broccoli
små buketter
1
dl
frysta vaxbönor
1,5
msk
torkad grön curry
400
ml
kokosmjölk
2,5
dl
créme fraîche
1
st
umamibuljongtärning
1
msk
Limejuice
2
msk
koriander
finhackad
salt
svartpeppar
vitpeppar
Instruktioner
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar och 1/3 av den gröna curryn.
Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
Häll i resten av rapsoljan samt sesamolja i samma panna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjukt.
Tillsätt champinjoner och de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan.
Rör i resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
Häll på kokosmjölk, créme fraîche och umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens.
Vänd ner limejuice och koriander. Smaka av med salt och peppar.
Lägg försiktigt ner laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så att de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
Servera laxen med basmatiris och sallad.