Go Back
+ servings
En skål med kycklingfilé i currysås, serverad med ris och en fruktsallad.
Print
Inga röster än

Stekt lax med grön curry

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, lax, vardag
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskgratäng, fiskgryta, fiskrecept, lättlagad vardagsmat, lax, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 4 port basmatiris
  • 4 st laxfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära hackad
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 dl frysta haricot verts
  • 6 st färska champinjoner i klyftor
  • 1 dl fryst broccoli små buketter
  • 1 dl frysta vaxbönor
  • 1,5 msk torkad grön curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2,5 dl créme fraîche
  • 1 st umamibuljongtärning
  • 1 msk Limejuice
  • 2 msk koriander finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar och 1/3 av den gröna curryn.
  • Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
  • Häll i resten av rapsoljan samt sesamolja i samma panna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjukt.
  • Tillsätt champinjoner och de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan.
  • Rör i resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
  • Häll på kokosmjölk, créme fraîche och umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens.
  • Vänd ner limejuice och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg försiktigt ner laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så att de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.
  • Servera laxen med basmatiris och sallad.