Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär.
Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!
Hummus:
Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitlök, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare.
Mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.
Kyckling:
Krydda kycklinglårfilén med lökpulver, vitlökspulver, rökt paprikapulver, salt och peppar.
Stek den sedan till perfektion och servera med tillbehören.