Go Back
+ servings
Tallrik med grillad kyckling, hummus och en sallad med tomat och grönsaker.
Print
Inga röster än

Stekta kycklinglår med hasselbackssötpotatis

Active Time36 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kyckling, vardagsmat
Yield: 4

Materials

Hasselbackssötpotatis:

  • 2 sötpotatisar mindre
  • ¾ dl smör smält
  • 150 g riven parmesan ca 3 dl
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Hummus:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor à 400 g
  • ½ chilifrukt
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini sesampaste
  • salt
  • peppar

Kyckling:

  • kycklinglårfilén
  • lökpulver
  • vitlökspulver
  • rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Hasselbackssötpotatis:

  • Blanda parmesan med ströbröd och kryddor.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär tunna snitt i sötpotatisarna, jag lägger potatisarna mot en skärbräda så man inte skär igenom. Man kan även använda en träsked och lägga potatisen i den under tiden man skär.
  • Smält smöret och pensla eller häll över potatisarna. Strö sedan paneringen över, se till att det även hamnar mellan skivorna.
  • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills sötpotatisarna fått fin färg!

Hummus:

  • Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitlök, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare.
  • Mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.

Kyckling:

  • Krydda kycklinglårfilén med lökpulver, vitlökspulver, rökt paprikapulver, salt och peppar.
  • Stek den sedan till perfektion och servera med tillbehören.