Go Back
+ servings
Skål med tomatsoppa garnerad med basilika och svartpeppar på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Tomatsoppa med risoni

En favorit bland mina vardagsmåltider. Fräsch, god och mättande!
Total tid1 timme
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Calories: 135kcal

Materials

  • 5-6 tomater delade i grova bitar
  • 1 gul lök delad i fyra
  • 1 vitlök tunt skivad
  • 2 selleristjälkar delade i grova bitar
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl risoni
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • Olivolja

Instruktioner

  • Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull.
  • Lägg i tomater, lök, vitlök och selleri.
  • Sätt på locket och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter.
  • Rör om lite då och då.
  • Mixa soppan med stavmixer tills den blivit slät.
  • Häll i buljongen i soppan och låt koka upp. Lägg i risoni och låt koka tills den är al dente (cirka 9 minuter).
  • Salta och peppra.
  • Toppa soppan med någon ört och ringla över lite olivolja.

Nutrition

Kalorier: 135kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,1g | Natrium: 26mg | Kalium: 515mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 1371IU | Vitamin C: 24mg | Kalcium: 36mg | Järn: 1mg