Tomatsoppa med risoni
En favorit bland mina vardagsmåltider. Fräsch, god och mättande!
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Calories: 135kcal
- 5-6 tomater delade i grova bitar
- 1 gul lök delad i fyra
- 1 vitlök tunt skivad
- 2 selleristjälkar delade i grova bitar
- 5 dl hönsbuljong
- 1 dl risoni
- Salt
- Peppar
- Basilika
- Olivolja
Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull.
Lägg i tomater, lök, vitlök och selleri.
Sätt på locket och låt sjuda på låg värme i cirka 45 minuter.
Rör om lite då och då.
Mixa soppan med stavmixer tills den blivit slät.
Häll i buljongen i soppan och låt koka upp. Lägg i risoni och låt koka tills den är al dente (cirka 9 minuter).
Salta och peppra.
Toppa soppan med någon ört och ringla över lite olivolja.
Kalorier: 135kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,1g | Natrium: 26mg | Kalium: 515mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 1371IU | Vitamin C: 24mg | Kalcium: 36mg | Järn: 1mg