Vit chokladpannacotta med hallon
Njut av en len och krämig pannacotta med smak av vit choklad, toppad med friska hallon. Den söta chokladen och de syrliga bären skapar en perfekt balans. Enkel att göra, men smakar som ren lyx. En dessert som alltid imponerar!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid10 timmar t
Måltid: Dessert, Efterrätt, Efterrätter/desserter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel dessert, enkel pannacotta, god efterrätt
Yield: 4 stora glas
Calories: 599kcal
Pannacotta
- 2 st gelatinblad
- 1 krm vaniljpulver eller en vaniljstång
- 200 g vit choklad
- 4 dl vispgrädde
- 4 msk mjölk
Vit chokladpannacotta
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i några minuter. Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Ta kastrullen från värmen.
Lägg i gelatinbladet och chokladen i den varma blandningen och rör om tills allt har smält.
Häll upp blandningen i portionsglas och låt dem stelna i kylskåpet i minst 6h. Perfekt att förbereda dagen innan.
Hallonspegel
Blötlägg 1/2 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Värm hallon och florsocker i en kastrull tills de kokar ihop. Mosa hallonen. Sila blandningen och pressa med en sked för att få ut så mycket saft som möjligt.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma saften tills de smälter helt. Låt saften svalna innan du försiktigt häller den ovanpå pannacottan i glasen. Ställ glasen i kylskåpet så att de får stelna i några timmar.
Dekorera varje glas med färska hallon och vit choklad.
Kalorier: 599kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 8g | Fat: 39g | Mättat fett: 24g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 87mg | Natrium: 56mg | Kalium: 480mg | Fiber: 8g | Socker: 44g | Vitamin A: 743IU | Vitamin C: 33mg | Kalcium: 233mg | Järn: 1mg