Go Back
+ servings
En tallrik med ris toppad med yakiniku kött och skivad grön lök.
Print
Inga röster än

Yakuniku

Snabb och enkel rätt!
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: familjmiddag, Glutenfritt, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Marinader, Mat, Middagstips, vardag
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, lättlagad mat, lättlagade recept, nötkött
Yield: 4

Materials

  • 1 paket lövbiff flank eller innanlår går också bra
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl soja
  • 3 msk socker
  • 3 msk mirin även limesaft eller vinäger går bra
  • 2-3 droppar sesamolja
  • 2 tsk chiliolja
  • 1 knippe vårlök
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att riva vitlök och ingefära.
  • Blanda med soja, socker, mirin, sesamolja och chiliolja.
  • Skiva köttet i skivor.
  • Blanda allt väl och låt marineras minst 2 timmar.
  • Stek sedan allt på medelhög värme tills nästan all vätska har kokat ner och det börjar bli en krämig konsistens.
  • Avsluta med fint skuren vårlök.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer sesamolja och mirin.