Go Back
+ servings
Zucchini- och morotsbiffar serverade med potatis och sås på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Zucchini- och morotsbiffar med fetaost

Vegetariska zucchini- och morotsbiffar med krämig fetaost. Perfekta för en hälsosam och smakrik måltid!
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetariska grönsaksbiffar, zucchinirecept
Yield: 4 portioner
Calories: 200kcal

Materials

Grönsaksbiffar

  • 2 st zucchini grovrivna
  • 4 st morötter grovrivna
  • 150 g fetaost smulad
  • 1 st gul lök riven
  • 3 st vitlöksklyftor rivna
  • 2 st ägg
  • 3 msk färsk dill finhackad
  • 3 msk färsk persilja finhackad
  • ca. 1 dl vetemjöl kan variera beroende på hur mycket vätska som blir kvar i zucchinin
  • Olja till stekning Rapsolja, kokosolja eller ghee till exempel.

Vitlökssås

  • 4 msk grekisk yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

Grönsaksbiffarna

  • Riv zucchini och morötter grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt zucchinin stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  • Blanda zucchini och morot med resten av ingredienserna.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Vitlökssåsen

  • Blanda samman alla ingredienserna till en jämn & fin sås.

Nutrition

Kalorier: 200kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 8g | Fat: 9g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 436mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 196mg | Järn: 2mg