Zucchini- och morotsbiffar med fetaost
Vegetariska zucchini- och morotsbiffar med krämig fetaost. Perfekta för en hälsosam och smakrik måltid!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetariska grönsaksbiffar, zucchinirecept
Yield: 4 portioner
Calories: 200kcal
Grönsaksbiffar
- 2 st zucchini grovrivna
- 4 st morötter grovrivna
- 150 g fetaost smulad
- 1 st gul lök riven
- 3 st vitlöksklyftor rivna
- 2 st ägg
- 3 msk färsk dill finhackad
- 3 msk färsk persilja finhackad
- ca. 1 dl vetemjöl kan variera beroende på hur mycket vätska som blir kvar i zucchinin
- Olja till stekning Rapsolja, kokosolja eller ghee till exempel.
Vitlökssås
- 4 msk grekisk yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 nypa chilipulver
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk finhackad persilja
- Salt
- Svartpeppar
Grönsaksbiffarna
Riv zucchini och morötter grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt zucchinin stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda zucchini och morot med resten av ingredienserna.
Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.
Kalorier: 200kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 8g | Fat: 9g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 436mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 196mg | Järn: 2mg