Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Flädersockerkaka

Inga röster än
Skapat: 17 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Flädersockerkaka

Somrigaste sockerkakan hittar du här, nämligen flädersockerkaka! Mjuk, fluffig, saftig och med smak av fläder, mums! En sockerkaka svänger man snabbt ihop till sommarfikat, enkelt och så gott!

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 10 portioner
Calories: 277kcal

Utrustning

  • 1 sockerkaksform 1,5 liter

Ingredienser

Sockerkaka:

Glasyr:

  • 2 msk vätska vatten/saft/citronjuice
  • Florsocker

Instruktioner

Sockerkaka:

  • Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.
  • Smält smöret i en kastrull. Riv zest från citronen i smöret och pressa ur 2 msk saft, vänd ner i det smälta smöret och tillsätt även flädersaften, blanda och låt svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Sikta ner mjölblandningen och vänd i smörblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott och häll sedan smeten i kakformen.
  • Baka kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, testa med en sticka. Den kan vara aningens kladdig.
  • Låt kakan svalna lite i formen innan du vänder det på ett fat.

Glasyr:

  • Rör ihop till en glasyr och ringla över kakan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 277kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 3g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 28mg | Natrium: 82mg | Kalium: 36mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 314IU | Vitamin C: 0,03mg | Kalcium: 8mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg