Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Key lime pie

Inga röster än
Skapat: 23 juli, 2024
Senast ändrat: 18 juli, 2024
Key lime pie

Här kommer ett recept på en klassisk Key lime pie. En så god paj så att det är svårt att bara ta en bit.

Den här pajen är väldigt enkel att baka och gör sig bäst om man bakar den dagen innan servering. Vänta med att dekorera den till samma dag som den ska avnjutas.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 332kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diamter

Ingredienser

Fyllning:

Botten:

Instruktioner

Fyllning:

  • Häll den kondenserade mjölken i en bunke och vänd ner limeskal, limesaft och vaniljsocker med en slickepott.
  • Häll i äggulorna och fortsätt vända smeten med en slickepott.
  • Knäck sedan i det hela ägget och vänd i hop till en jämn smet. Låt vila i bunken.

Botten:

  • Mixa kexen till fint smul.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet.
  • Tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanten. Förgrädda botten på 170 grader varmluft i ca 10 minuter.
  • Ta ut och låt svalna en stund.
  • Häll sedan fyllningen i skalet och grädda i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara den i kyl fram till servering.
  • Spritsa eller bred ut lite grädde över kakan vid servering.

Näringsinnehåll

Kalorier: 332kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 6g | Fat: 14g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 42mg | Natrium: 241mg | Kalium: 244mg | Fiber: 1g | Socker: 33g | Vitamin A: 383IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 168mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg