Go Back
+ servings
Key lime pie med grädde och limeklyftor på en glasskiva, med en bit skuren på en tallrik.
Print
Inga röster än

Key lime pie

En riktigt god och enkel key lime pie.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika
Kök: Amerikanskt
Keyword: citronpaj, efterrätt, frisk dessert, limepaj, paj, sommarfika
Yield: 8
Calories: 332kcal

Equipment

  • 1 form, 20 cm i diamter

Materials

Fyllning:

  • 400 gr kondenserad mjölk 1 burk
  • 125 gr limesaft ca 4-5 st lime
  • 2 lime finrivet skal
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg

Botten:

  • 180 gr digestivekex
  • 75 gr smör

Instruktioner

Fyllning:

  • Häll den kondenserade mjölken i en bunke och vänd ner limeskal, limesaft och vaniljsocker med en slickepott.
  • Häll i äggulorna och fortsätt vända smeten med en slickepott.
  • Knäck sedan i det hela ägget och vänd i hop till en jämn smet. Låt vila i bunken.

Botten:

  • Mixa kexen till fint smul.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet.
  • Tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanten. Förgrädda botten på 170 grader varmluft i ca 10 minuter.
  • Ta ut och låt svalna en stund.
  • Häll sedan fyllningen i skalet och grädda i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara den i kyl fram till servering.
  • Spritsa eller bred ut lite grädde över kakan vid servering.

Nutrition

Kalorier: 332kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 6g | Fat: 14g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 42mg | Natrium: 241mg | Kalium: 244mg | Fiber: 1g | Socker: 33g | Vitamin A: 383IU | Vitamin C: 6mg | Kalcium: 168mg | Järn: 1mg