Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloncheesecake

Inga röster än
Skapat: 25 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Halloncheesecake

Enkel och god no bake halloncheesecake som alla kan baka.

Den här drömmen till cheesecake bakar du enkelt utan ugn och blir snabbt en ny favorit till både vardagsfika och fest.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 436kcal

Utrustning

  • 1 fomr, 20 cm i diameter

Ingredienser

Hallonkräm:

Botten:

Fyllning:

Instruktioner

Hallonkräm:

  • Koka upp hallon och socker, låt småkoka några minuter.
  • Ta sedan av kastrullen från värmen.
  • Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i en tunn stråle i kastrullen under vispning. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp.
  • Låt krämen kallna helt.

Botten:

  • Mixa kexen till ett fint smul.
  • Smält smöret och rör ner i smulorna och rör till en jämn smet.
  • Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanterna. Ställ i kyl.

Fyllning:

  • Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig och fast fyllning.
  • Vispa grädden och vänd sedan ner den i ostblandningen.
  • Bred ut fyllningen i formen och ställ kallt, gärna över natten.

Servering:

  • Fördela hallonkrämen över cheesecaken och garnera med exempelvis färska hallon.

Näringsinnehåll

Kalorier: 436kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 5g | Fat: 31g | Mättat fett: 18g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 286mg | Kalium: 164mg | Fiber: 3g | Socker: 23g | Vitamin A: 1050IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 76mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg