Go Back
+ servings
En bit halloncheesecake med färska hallon och bär på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Halloncheesecake

En drömgod cheesecake med hallon som du enkelt bakar utan ugn.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: cheesecake, hallontårta, sommardessert, sommarfika, sommartårta, tårta
Yield: 8
Calories: 436kcal

Equipment

  • 1 fomr, 20 cm i diameter

Materials

Hallonkräm:

  • 300 gr frysta hallon
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk vatten
  • 1 msk potatismjöl

Botten:

  • 180 gr digestivekex
  • 80 gr smör

Fyllning:

  • 250 gr färskost
  • 60 gr florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl grädde

Instruktioner

Hallonkräm:

  • Koka upp hallon och socker, låt småkoka några minuter.
  • Ta sedan av kastrullen från värmen.
  • Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i en tunn stråle i kastrullen under vispning. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp.
  • Låt krämen kallna helt.

Botten:

  • Mixa kexen till ett fint smul.
  • Smält smöret och rör ner i smulorna och rör till en jämn smet.
  • Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanterna. Ställ i kyl.

Fyllning:

  • Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker till en fluffig och fast fyllning.
  • Vispa grädden och vänd sedan ner den i ostblandningen.
  • Bred ut fyllningen i formen och ställ kallt, gärna över natten.

Servering:

  • Fördela hallonkrämen över cheesecaken och garnera med exempelvis färska hallon.

Nutrition

Kalorier: 436kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 5g | Fat: 31g | Mättat fett: 18g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 286mg | Kalium: 164mg | Fiber: 3g | Socker: 23g | Vitamin A: 1050IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 76mg | Järn: 1mg