Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Glutenfri kanelbullekaka

Inga röster än
Skapat: 17 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Glutenfri kanelbullekaka

Tänk dig en blandning av kanelbulle och sockerkaka! Den här mjuka kanelbullekakan är dessutom både enkel och snabb att baka. Den går även fint att frysa in.

Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt/veganskt och utan tillsatt socker. Men, du kan välja klassiska ingredienser om du vill.

Recept av Anna Winér

Servings: 8

Ingredienser

Kanelfyllning:

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg