Go Back
+ servings
En bit kanelbullekaka med socker på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri kanelbullekaka

Tänk dig en blandning av kanelbulle och sockerkaka!
Active Time45 minuter
Måltid: Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: glutenfritt, kanelbulle, mjuk kaka, sockerkaka, vegansk
Yield: 8

Materials

  • 75 g margarin (eller smör)
  • 1 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk (eller vanlig mjölk)
  • 110 g Annas mjukismix

Kanelfyllning:

  • 40 g smält margarin (eller smör)
  • 0,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk Annas basmix

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.