Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfri kanelbullekaka
Tänk dig en blandning av kanelbulle och sockerkaka!
Active Time
45
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
glutenfritt, kanelbulle, mjuk kaka, sockerkaka, vegansk
Yield:
8
Materials
75
g
margarin
(eller smör)
1
dl
Sukrin:1
(eller strösocker)
1,25
dl
växtbaserad mjölk
(eller vanlig mjölk)
110
g
Annas mjukismix
Kanelfyllning:
40
g
smält margarin
(eller smör)
0,5
dl
Sukrin:1
(eller strösocker)
2
tsk
kanel
1
msk
Annas basmix
Instruktioner
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan servering.