Falska wienerbröd med äppelkompott
Skapat:
16 augusti, 2024
Senast ändrat:
18 augusti, 2024

1
Falska wienerbröd med vaniljkräm och äppelkompott blir en riktigt god höstfika!
Med färdig smördeg och vaniljkräm blir de här wienerbröden så enkla att göra! Perfekt när man vill ha ett snabbt och gott bakverk att servera.
Du kan välja att göra en egen hemgjord vaniljkräm, eller så köper du marsanpulver och gör en kräm av det.


📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 10
Calories: 282kcal
Ingredienser
Äppelkompott
- 2 st äpplen Gärna svenska
- 2-3 msk vatten
- 1,5-2 msk syltsocker
Wienerbröden
- 500 gr fryst smördeg (förkavlad och veckad)
- 200 g vaniljkräm eller marsankräm
- 1 st ägg
- Kanel
- Kardemumma
- Florsocker
Instruktioner
Äppelkompotten
- Tärna äpplena i mindre bitar.
- Sjud ihop några minuter tills äpplena är mjuka och och låt sedan svalna helt.
Wienerbröden
- Tina den frysta smördegen.
- Kavla sedan ut degen lite och skär den i ca 10 fyrkanter.
- Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje degbit, vik in alla fyra hörn till mitten och tryck till ordentligt så att de håller ihop.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Lägg en ny klick vaniljkräm ovanpå om du vill eller spara det till efter gräddning.
- Grädda dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och blivit frasiga.
- Fördela resterande vaniljkrämen på wienerbröden, strö över florsocker, toppa med äppelkompotten och servera!
Näringsinnehåll
Kalorier: 282kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,002g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 131mg | Kalium: 37mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 24IU | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!