Go Back
+ servings
Wienerbröd med äppelkompott och mynta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Falska wienerbröd med äppelkompott

Falska wienerbröd med vaniljkräm och äppelkompott.
Active Time30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak, fika, smördeg, wienerböd
Yield: 10
Calories: 282kcal

Materials

Äppelkompott

  • 2 st äpplen Gärna svenska
  • 2-3 msk vatten
  • 1,5-2 msk syltsocker

Wienerbröden

  • 500 gr fryst smördeg (förkavlad och veckad)
  • 200 g vaniljkräm eller marsankräm
  • 1 st ägg
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Florsocker

Instruktioner

Äppelkompotten

  • Tärna äpplena i mindre bitar.
  • Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Pudra över lite kanel och nymalen kardemumma.
  • Sjud ihop några minuter tills äpplena är mjuka och och låt sedan svalna helt.

Wienerbröden

  • Tina den frysta smördegen.
  • Kavla sedan ut degen lite och skär den i ca 10 fyrkanter.
  • Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje degbit, vik in alla fyra hörn till mitten och tryck till ordentligt så att de håller ihop.
  • Pensla med uppvispat ägg.
  • Lägg en ny klick vaniljkräm ovanpå om du vill eller spara det till efter gräddning.
  • Grädda dem sedan i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och blivit frasiga.
  • Fördela resterande vaniljkrämen på wienerbröden, strö över florsocker, toppa med äppelkompotten och servera!

Nutrition

Kalorier: 282kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,002g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 131mg | Kalium: 37mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 24IU | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg