Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladsnittar med dumle

Inga röster än
Skapat: 2 september, 2024
Senast ändrat: 21 juli, 2024
Chokladsnittar med dumle

Chokladsnittar med dumle blev himmelskt gott!

Knapriga kanter och segmjuka i mitten. Hur segmjuka chokladsnittarna blir beror helt på hur länge man gräddar dem. Ju längre de gräddas desto knaprigare blir dem. De behöver inte få så mycket färg utan låt dem istället svalna och stelna på den varma plåten.

Chokladsnittarna flyter ut en del så jag brukar klämma ihop dem lite samtidigt som jag skär dem i snittar.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 20
Calories: 103kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sirapen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner det i smörblandningen.
  • Skär varje Dumle i 3-4 bitar och arbeta ner dem samt minimarshmallows i smeten.
  • Dela degen i två delar och rulla ut till två längder på ett en plåt med bakplåtspapper.
  • Platta sedan till längderna lite med fingrarna.
  • Grädda i ca 8-11 minuter beroende på tjocklek på längderna och ugn.
  • Skär till snittarna medan de ännu är varma. Tryck ihop dem och forma kakorna om det behövs.
  • Låt kallna.

Näringsinnehåll

Kalorier: 103kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 1g | Fat: 5g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 59mg | Kalium: 11mg | Fiber: 0,2g | Socker: 8g | Vitamin A: 137IU | Kalcium: 3mg | Järn: 0,4mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg