Nutellacheesecake
Skapat:
6 september, 2024
Senast ändrat:
21 juli, 2024

0
Nutellacheesecake med kladdkakebotten, en så god cheesecake!
Cheesecaken går bra att förbereda och ta fram och låta tina långsamt i kylen innan servering. Kladdkakan behöver bakas och kallna helt innan man häller över cheesecakesmeten, så baka den gärna dagen innan.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 10
Calories: 531kcal
Utrustning
- 1 form, 20 cm i diameter
Ingredienser
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Nutellafyllning:
- 3 st gelatinblad
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,75 dl socker
- 200 gr nutella (rumsvarm)
- 300 gr färskost
Instruktioner
Botten:
- Smält smöret.
- Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
- Grädda på 175 grader i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
- Låt kallna helt.
Fyllning:
Näringsinnehåll
Kalorier: 531kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 8g | Fat: 32g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 101mg | Natrium: 240mg | Kalium: 302mg | Fiber: 4g | Socker: 41g | Vitamin A: 866IU | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!